Hanna Werneröd

Hanna Werneröd

Hanna jobbar som E-commerce coordinator på Holdit, en bred roll som innebär att hon ansvarar för allt som rör företagets hemsida. Det innefattar bland annat hur hemsidan rent visuellt ska se ut, vilka kampanjer som ska visas, deras utformning och hur de ska nå kunden. Hon lägger upp allt material och fotograferar även produkterna. I Hannas arbetsuppgifter ingår även att analysera kundernas beteende på hemsidan – var stannar de och vad hindrar dem från att ta sig vidare i köpprocessen. Det är viktigt att kunderna upplever att sajten är trevlig och att det är enkelt att hitta den information de behöver. Det roligaste med jobbet är bredden av arbetsuppgifter och att hon får vara involverad i så mycket.

Hanna läste Digital Business Developer på Yrkeshögskolan i Borås. Det bästa med att arbeta i e-handelsbranschen är att det känns som en framtidsbransch, hon gillar att det är fokus på allt digitalt, att det svänger snabbt och att man måste hålla sig uppdaterad. Man tröttnar aldrig och det är rejält mycket konkurrens vilket tvingar en att hålla sig på tårna.

Tips till dig som är intresserad av att arbeta i branschen
Hanna hade ingen erfarenhet av e-handel innan hon började på sin utbildning. Hon rekommenderar dig att plugga och gärna en yrkesutbildning, som hon ser som genvägen in och som något du kommer att ha en fördel av.

Läs fler intervjuer och se våra filmer med unga i branschen här!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *