Sofia Söderqvist

Sofia Söderqvist

Sofia jobbar som Marketing Coordinator på Holebrook – en väldigt bred roll som var ny när hon fick tjänsten. Hon är ansvarig för det grafiska, för de sociala kanalerna samt influencer marketing och för de båda showroomen som finns i Ulricehamn och i Stockholm. Utöver detta tar hon även fram innehåll till hemsidan. Det roligaste med jobbet är att det är brett och varierat – ingen dag är den andra lik. Ibland är hon med på fotograferingar och väljer ut modeller, medan hon nästa dag producerar banners till hemsidan.

Sofia läste Digital Business Developer på Yrkeshögskolan i Borås för ett par år sedan och tycker att det bästa med att arbeta i e-handelsbranschen är att den inte står stilla och att man utvecklas hela tiden. Hon upplever att det är en förändrings- och förbättringsbenägen bransch. Det är väldigt enkelt att knyta kontakter och bibehålla relationer med folk i branschen då man kan lära av varandra och hjälpas åt.

Tips till dig som är intresserad av att arbeta i branschen
Sofia tycker att det finns många bra utbildningar, framför allt yrkesutbildningar. Hon rekommenderar dig att satsa på ditt kontaktnät under studietiden – ta kontakt med personer i branschen och gå på event och föreläsningar.

Läs fler intervjuer och se våra filmer med unga i branschen här!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *