Julia Lindberg

Julia Lindberg

Julia jobbar som E-shop Manager på Ellos, vilket innebär att kontinuerligt driva och bevaka online-försäljningen, för att nå uppsatta mål. Det gör hon genom att dagligen jobba med sitt ”digitala skyltfönster” för produktområdena heminredning och skönhet. När kunden klickar in på sajten vill hon synliggöra de viktigaste kategorierna för perioden och driva kampanjer som ska inspirera. Det roligaste med jobbet är att vara lite av ”spindeln i nätet” och arbeta mycket över avdelningarna i organisationen. I hennes roll får hon både vara kreativ, analytisk, väldigt flexibel och snabbfotad.

Julia har läst Digital Business Developer på Borås Yrkeshögskola (läs mer om utbildningen här) och tycker att det bästa med att arbeta i e-handelsbranschen är att den är väldigt flexibel, inte står still utan förändras och hela tiden utvecklas. Branschen, som är väldigt bred, har fortsatt många tillväxtmöjligheter och som verksam i branschen kan man utvecklas med den.

Tips till dig som är intresserad av att arbeta i branschen
Julia kan verkligen tipsa om den utbildning som själv valde att gå. De två åren gick väldigt fort och hon fick med sig mycket kunskap, bland annat från föreläsare som arbetade i branschen. Utbildningen innehåller två praktikperioder och via dem fick hon mycket kontakter. Oavsett vad du väljer är det viktigt att ta för sig, vara flexibel och ta reda på vilken roll du vill arbeta med och lära dig. Julia uppmanar dig att gå på öppna föreläsningar och skapa kontakter.

Läs fler intervjuer och se våra filmer med unga i branschen här!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *