Paulina Görlin

Paulina Görlin

Paulina jobbar som e-handelsansvarig på PR Home och ska se till att sajten är uppdaterad med produkter, relevant information och att den går smidigt att handla från. Hon ska även ta fram ramar och regler kring marknadsföringsåtgärder för att öka kännedomen om varumärket och försäljningen. För att göra jobbet måste hon hålla sig uppdaterad på trender, vad som händer i branschen, om kundbeteenden och analysera den data de får in via hemsidan. Det roligaste med jobbet är att hon ständigt utvecklas och utmanas i sin roll och att branschen ständigt förändras. Den ena dagen är inte den andra lik och det är väldigt stor bredd i hennes arbetsuppgifter. Om man har kontroll på sin data på hemsidan kan man snabbt se effekterna av de åtgärder man gör i t ex marknadsföring och eventuellt korrigera om det inte blir som man har tänkt sig.

Paulina har läst till Digital Business Developer på Borås Yrkeshögskola och tycker att det bästa med att arbeta i e-handelsbranschen är att det är otroligt utmanande och roligt då det sker så mycket i branschen. Man kan se varumärken som genomför stora förändringar och som genom att bli digitala och välja att starta e-handel kan förändras mycket – det hon tycker är fascinerande.

Tips till dig som är intresserad av att arbeta i branschen
Paulina råder dig att alltid vara nyfiken och försöka hitta en drivkraft i din personliga utveckling. E-handelsbranschen är ju väldigt bred och hon rekommenderar att du hittar det du brinner för, satsar på den nischen och kollar upp utbildningar som är lite mer e-handelsinriktade. Det finns ju även kurser online och för henne som nu är anställd gäller det att fortsätta att utveckla sig, hon kollar fortfarande på kurser som kan vara viktiga i hennes yrkesroll. Att du är nyfiken och lyhörd är nog det viktigaste.

Läs fler intervjuer och se våra filmer med unga i branschen här!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *