Anna Ersson

Anna Ersson

Anna jobbar som e-handelsadvokat på Advokatfirman Delphi, vilket innebär att hon hjälper företag med juridiken kring deras e-handel. Det kan handla om att granska sajter, hjälpa till med texter som köpvillkor och samtycken, marknadsföring och om hur man kan samla in och behandla personuppgifter om sina kunder. Hon håller ofta föredrag och har utbildningar för t ex kundtjänstpersonal kring hur man ska hantera reklamationer, ångerrätt etc. Det roligaste med jobbet är att hon får arbeta med så många företag och ofta får träffa personer med olika roller i företaget, som alla har olika infallsvinklar.

Anna har läst Juristprogrammet och valt att specialisera sig på affärsjuridik. Hon tycker att det bästa med att arbeta i e-handelsbranschen är att det händer så mycket och att det är en bransch som utvecklas väldigt snabbt. Man får hela tiden vara på tå för att hänga med.

Tips till dig som är intresserad av att arbeta i branschen
Anna råder dig att tänka på att du inte behöver läsa en traditionell e-handelsutbildning för att arbeta med e-handel. Det är så många yrkeskategorier som behövs i branschen.

Läs fler intervjuer och se våra filmer med unga i branschen här!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *