Sebastian Helgesson

Sebastian Helgesson

Sebastian jobbar som eCommerce Content Coordinator på Eton, vilket innebär att han ser till så att sajten ser ut som de vill, att allt innehåll fungerar och leder till försäljning. Han arbetar med webbanalys för att se var det klickas, var det inte klickas på sajten och vad som driver försäljningen. Det roligaste med jobbet är att man kan kommunicera till en så stor kundgrupp och till så många olika länder på samma gång på en sajt – man kan sälja till hela världen. Varje gång man gör en aktiv förändring på sajten kan man se snabbt vilken effekt den har.

Sebastian har läst en tvåårig yrkeshögskoleutbildning med fokus på försäljning och marknadsföring och tycker att det bästa med att arbeta i e-handelsbranschen är att man har ett så stort kundnätverk att arbeta med, allt sker digitalt och snabbt. Man kan testa sig fram snabbt, till exempel kan man testa två olika startsidor på hemsidan för att se vilken som fungerar bäst. Det finns så otroligt många olika företag i branschen så man kan hitta något man själv tycker är väldigt roligt och arbeta med det. Borås är ju dessutom en fantastisk e-handelsstad.

Tips till dig som är intresserad av att arbeta i branschen
Sebastian råder dig att se dig omkring, vilket företag/område kan du tänka dig att arbeta inom. Det finns ju så många olika arbetsuppgifter – både specialiserat, nischat, brett och varierat. Titta även på vilka kurser/utbildningar som finns för att få ett hum om vad du vill arbeta med.

Läs fler intervjuer och se våra filmer med unga i branschen här!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *