Astrid Wilson

Astrid Wilson

Astrid jobbar sedan 1,5 år tillbaka som illustratör och mönsterformgivare på egna företaget Astrid Wilson AB. Hon har en webbshop där hon säljer prints, originalmålningar, ramar och andra tillbehör. Hennes e-handelsplattform fungerar även om en portfolio för kunder. Cirka 50% av det hon gör är uppdrag till kund. Hon har bland annat arbetat med Gina Tricot, Ellos, Levis och Uniqlo samt en del brittiska märken. Hon jobbar med Instagram för att marknadsföra sig och driva trafiken till hemsidan och tycker att bland det roligaste med jobbet är att se hur mycket folk hon kan nå ut till på ett så pass enkelt sätt. Skyltfönstret är så stort och det finns inte några gränser mellan länder hon kan nå ut till.

Astrid har läst Ekonomiprogrammet på Sven Eriksonsgymnasiet och började sedan på Gina Tricot, där hon arbetade i 7 år innan hon valde att starta sitt eget företag. Det bästa med att arbeta i e-handelsbranschen är att man kan nå ut snabbt till så många, kommunikationen med kunderna och att man kan analysera och följa kundens beteende på ett annat sätt än i en fysisk butik. Det är ett bra sätt att lära känna sina kunder.

Tips till dig som är intresserad av att arbeta i branschen
Astrid berättar att hon har lärt sig så extremt mycket av det hon har hitta på nätet, Youtube har varit källan till allt. Det finns så mycket att hämta där. E-handel kan vara ett sätt att starta ett företag utan så stor insats ekonomiskt, det finns stort utrymme att testa sig fram, vilket hon rekommenderar att du gör.

Läs fler intervjuer och se våra filmer med unga i branschen här!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *