Emelie Bergh

Emelie Bergh

Emelie jobbar som speditör på C Land Logistics, ett jobb som innebär att hon hjälper kunderna att hantera och underlätta processen med att ta hem varor från andra länder. Importen kan ske från vilka länder som helst t ex Kina, USA och Indien. Hon jobbar mest med sjötransporter och har en koordinerande roll när det gäller att frakta hem kundens container med båt till Sverige. Emelie hanterar många kontakter och sköter även all administration med tull och andra dokument som krävs. Det roligaste med jobbet är att det är så varierande, det uppstår hela tiden problem på vägen som måste lösas snabbt och det gillar hon.

Emelie har läst handel och administration på Almåsgymnasiet. Hon tycker att det bästa med att arbeta i e-handelsbranschen är att få vara delaktig i processen med att hjälpa kunderna få hem sina varor och att sedan se produkterna och märkena ute i t ex handeln.

Tips till dig som är intresserad av att arbeta i branschen
Emelie råder dig att våga och testa. Hon provade på många jobb innan hon hittade till där hon är idag. Hon tror att många inte tänker på hur många steg det är i en e-handelsprocess. Ha ett öppet sinne, det finns jättemycket olika jobb innan varan är hos kund. Våga söka jobb och höra av dig till företag. Speditör vet man kanske inte vad det är – våga ringa och fråga. Kanske är det något för dig!

Läs fler intervjuer och se våra filmer med unga i branschen här!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *