Karl Edvardsson

Karl Edvardsson

Karl jobbar som webbspecialist på Care of Carl, ett väldigt varierande jobb som innebär att göra både stora och små visuella ändringsprojekt av företagets hemsida i syfte att öka försäljningen. Han bygger även olika landningssidor, felsöker och fixar buggar. Han ingår i ett team av tre webbspecialister som jobbar direkt under företagets e-handelschef. Det roligaste med jobbet är att det är väldigt varierande, det händer mycket och det är väldigt korta beslutsvägar. Dagarna skiljer sig åt och arbetet är både logiskt och kreativt på samma gång.

Karl har läst till Digital Business Developer på Borås Yrkeshögskola (läs om utbildningen här) och tycker att det bästa med att arbeta i e-handelsbranschen är att det förändras så fort. Det som intresserade honom för branschen från början var att kunna starta ett bolag och potentiellt nå ut till hela världen ganska snabbt. Möjligheterna, att utvecklas och att det känns som framtiden.

Tips till dig som är intresserad av att arbeta i branschen
Karl ger rådet att läsa samma utbildning som han har gått och att även läsa på allt du kan själv. Var uppdaterad på vad som händer i branschen och ta in så mycket information du kan. Det som hjälpt honom mycket är att han under tiden han pluggade startade ett eget företag med några vänner, som en hobby. Om du tycker att ett företag är intressant, ta en annan tjänst än du kanske har tänkt dig för att ”få in en fot” och visa när du är på plats att du är driven och vill göra något annat. Det har han sett flera exempel på andra som har gjort. Många bolag är unga och det finns möjligheter.

Läs fler intervjuer och se våra filmer med unga i branschen här!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *