Malin Andersson

Malin Andersson

Malin jobbar som E-commerce coordinator & producer på AMA Group. I stora drag innebär jobbet att skapa marknadsföringsmaterial såsom nyhetsbrev, material till sociala medier och till hemsidan, som hon sköter. Materialet ska vara säljande och lockande och på hemsidan ska det även vara enkelt och tydligt så att man direkt förstår hur man ska navigera. Hon arbetar med två olika produktgrupper, hobbyartiklar där materialet ska vara lite mer lekfullt och broderier, där hon har en helt annan målgrupp och får tänka på ett annat sätt. Det roligaste med jobbet är att hon får vara väldigt kreativ och fri i att skapa material. Hon får utvecklas som person och driva arbetet framåt.

Malin har läst Digital Business Developer på Yrkeshögskolan i Borås. Det bästa med e-handelsbranschen är att den är så föränderlig, vilket gör att hon sällan står still i sitt arbete och ständigt är under utveckling. Hon tycker om att det hela tiden är ett samspel.

Tips till dig som är intresserad av att arbeta i branschen
Malin rekommenderar dig att våga ta steget – det kan verka skrämmande med mycket ansvar och nya termer – men man kan om man vill, det behöver inte vara så svårt. Hon tycker att det blev tydligt under hennes utbildning att man kan mer än man tror. Lita på dig själv och på att du är behövd. Var lyhörd för branschen, gå på nätverkande frukostmöten etc, våga ta kontakt med företag på egen hand för att fråga hur de gör och arbetar. Det gjorde hon och hon blev bemött med nyfikenhet från företag, som tyckte att det var kul att hon hörde av sig.

Läs fler intervjuer och se våra filmer med unga i branschen här!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *