Celine Reinholdsson

Celine Reinholdsson

Celine jobbar som Influencer Marketing Manager på Bobbys Hair Care. Hennes jobb innebär att ha kontakt med influencerprofiler och att ta kontakt med nya profiler – direkt eller via agenturer. Mycket handlar om att väcka profilernas intresse för varumärket och produkterna. Hon förhandlar priser och upplägg för samarbetet, skriver avtal, ser till att profilerna levererar och utvärderar prestationen i efterhand. Fokus är att leda konsumenter till hemsidan. Det mest inspirerande med jobbet är att hitta profiler som tycker att det är genuint roligt att samarbeta med dem och få till riktigt lyckade samarbeten som ger resultat och gynnar båda parter.

Celine har en kandidatexamen med inriktning marknadsföring som hon läste till på Högskolan i Borås och på Handels i Göteborg. Det bästa med att arbeta i e-handelsbranschen är att det är en otroligt snabbväxande bransch som förändras så mycket. Man kan verkligen få en webbsida att växa då man kan nå ut i princip till vilka man vill. Det är så spännande med att koppla ihop e-handeln med sociala medier och se effekterna av det på hemsidan.

Tips till dig som är intresserad av att arbeta i branschen
Ett tips är att erbjuda sig att praktisera för att komma ut och se vad man är intresserad av. Man kan även läsa mycket på nätet om vilka olika roller som finns. Hon tipsar om sajten framtid.se – där man se vad olika roller innebär. Var inte rädd för att ta kontakt med företag t ex via LinkedIn eller hemsidan och ställ frågor.

Läs fler intervjuer och se våra filmer med unga i branschen här!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *