My Sandell

My Sandell

My jobbar som inköpare på AMA Group. Hon har ansvar för inköp av produkter för ett av företagets varumärken – broderier. Dagligen har hon kontakt med ca 15 leverantörer runt om i världen och väljer vilka produkter som ska köpas in från respektive leverantör. My godkänner prover på produkterna så att de håller rätt standard, tar in dem och testar på företagets webbsida. Hon lägger upp nya produkter på sajten flera dagar i veckan. Då målgruppen för produkterna är lite äldre gör hon även fyra fysiska kataloger per år. I rollen ingår också att besvara en del frågor som kommer in via kundtjänst. Det roligaste med jobbet är att det är så fritt, kreativt och brett. Hon bollar mycket med sin närmaste chef, men hon är fri att köpa in det hon tror på.

My har gått Handel & Administration – lärling på Almåsgymnasiet och gjorde sin praktik på AMA Groups lager och har därifrån fått chansen att utvecklas internt. Hon tycker att det bästa med att arbeta i e-handelsbranschen är att det är så brett och att det finns många olika vägar man kan ta.

Tips till dig som är intresserad av att arbeta i branschen
Mys tips är att följa hjärtat när man väljer väg och att det inte är för sent att ändra sig. Om man hamnar på en arbetsplats kan man där hitta ett arbete som man gillar och intresset kan växa på vägen.

Läs fler intervjuer och se våra filmer med unga i branschen här!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *