Emmie Bengtsson

Emmie Bengtsson

Emmie jobbar som Key Account Assistant på Gina Tricot. Hon arbetar på B2B-avdelningen där man säljer Ginas kläder till andra modeföretag/partners. Kläder som de i sin tur säljer vidare till slutkund. Jobbet innebär orderläggning, daglig mailkontakt med alla partners, förmedla information om alla produkter vad gäller material, pris, var de produceras osv. Hon är även delaktig i införsäljningen av kollektionerna till deras partners – vilket hon tycker är det roligaste. Vanligtvis träffar hon inköpare och inköpsassistenter från de andra företagen och säljer in flera kollektioner/år, men det senaste året har dessa möten skett digitalt.

Emmie har läst Internationell inköpare inom textil/mode/funktion på Nordiska Textilakademin i Borås (Läs mer om utbildningen här) . Hon tycker att det bästa med att arbeta i e-handelsbranschen är att den utvecklas hela tiden och att det känns som en bransch som växer mer och mer. Det är framtiden och känns som en trygghet.

Tips till dig som är intresserad av att arbeta i branschen
Emmie tycker att du ska våga tro på dig själv och visa framfötterna. Lyssna också på mer erfarna personer och ta del av deras kunskap.

Läs fler intervjuer och se våra filmer med unga i branschen här!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *